Rollen en machtigingen
Elk lid van een gedeeld project heeft een rol die bepaalt wat hij of zij kan doen.
De rollen
Section titled “De rollen”Eigenaar
Section titled “Eigenaar”De eigenaar is de persoon die het project heeft aangemaakt. Hij of zij heeft volledige controle:
- De projectnaam, notities en omslagfoto bewerken.
- Plannen toevoegen, bewerken en verwijderen.
- Annotaties aanmaken, bewerken en verwijderen.
- Foto’s maken, video’s en audiocommentaar opnemen.
- Rapporten exporteren.
- Leden uitnodigen en verwijderen.
- Het project verwijderen, en het herstellen of definitief verwijderen vanuit Onlangs verwijderd.
Er kan slechts één eigenaar per project zijn.
Een lid is iemand die via een uitnodiging aan het project is toegevoegd. Een lid kan:
- Eigen annotaties aanmaken, bewerken en verwijderen.
- Foto’s maken, video’s en audiocommentaar opnemen.
- Alle annotaties en foto’s in het project bekijken (inclusief die van andere leden).
- Alles wat binnen het project is verwijderd herstellen of definitief verwijderen, via Projectinstellingen > Onlangs verwijderd.
- Rapporten exporteren.
Een lid kan niet:
- De projectinstellingen wijzigen (naam, omslagfoto).
- Andere leden uitnodigen of verwijderen.
- Het project verwijderen, of het herstellen vanuit Onlangs verwijderd. Een lid verlaat het project in plaats daarvan.
Verwijderde items
Section titled “Verwijderde items”Verwijderingen zijn 7 dagen lang omkeerbaar, en wie iets kan terughalen hangt af van wat er is verwijderd:
| Verwijderd item | Wie ziet het in Onlangs verwijderd | Wie kan het herstellen of definitief verwijderen |
|---|---|---|
| Het project zelf | De eigenaar | Alleen de eigenaar |
| Alles binnen het project (plan, gezichtspunt, observatie, foto, video, audionotitie) | Elk lid | Elk lid, wie het ook heeft verwijderd |
In de iOS-app ziet een lid dat het project alleen kan bekijken (bijvoorbeeld wanneer een Teams-abonnement is afgelopen) de lijst, maar kan het niets herstellen of verwijderen.
Een definitieve verwijdering wist het item voor iedereen in het project. Zie Onlangs verwijderd op iOS, Android of het webdashboard.
Rollen herkennen
Section titled “Rollen herkennen”In de lijst met medewerkers van het project wordt elk lid weergegeven met een badge die de rol aangeeft: Eigenaar of Lid.